Öğrenim Kredisi Affı 2011
KYK’nın Resmi Açıklaması için tıklayınız.
Öğrenim kredisi affında son durum. Herkesin gözü kulağı bu kredi affında. Torba Yasa’da öğrenim ve katkı kredi faizlerine af getirileceğinin belirtildiğini daha önceki haberlerimizde açıklamıştık.
“Öğrenim Kredisi Borcu Olanlara Müjde” başlıklı haberimiz için tıklayınız.
Öğrenim ve katkı kredisi borçlarını ödeyemeyen 750 bin 891 dosya borçlusu hakkında takibat işlemi başlatıldığı ve tebligatların adreslere gönderilmeye başlandığı “Öğrenim Kredisinde 750 Bin Kişiye Haciz” başlıklı haberimizde verilmişti.
Öğrenim ve katkı kredisi affında son durum nedir?
Öğrenim Kredisi Faiz Affı (En Güncel Haber – 26.02.2011)
Öğrenim Kredisine Af Yok mu? (24.02.2011) tıklayınız.
Öğrenim Katkı Kredisi Affı (13.02.2011) tıklayınız.
Torba Yasa meclisten bölüm bölüm geçmekte. An itibariyle Torba Yasa‘nın 8. bölümünün meclisten geçmesine rağmen “Öğrenim ve katkı kredisi affı” ile ilgili herhangi bir madde görüşülmedi.
Görüşülen ve meclisten geçen 8. bölümde “öğrenim ve katkı kredisi geri ödemeleriyle” ilgili bir madde de kabul edildi.
Torba Yasa’da Kredi Ödemesi
8. bölümde “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencinin aldığı kredinin geri ödeme süresini bir yıl uzatabilecek.” maddesi kabul edildi.
Hatırlayalım…
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, geçmişte enflasyon yüksek olduğu için 500 TL’lik kredileri 10 katına, 20 katına çıkanlar olduğunu söylemiş, “Gecikme zamlarının büyük kısmı silinecek” açıklamasında bulunmuştu.
Öğrenim ve Katkı Kredisi Affı Balon mu?
Torba Yasa kamuoyunda tartışıladursun henüz kredi aflarının gündeme gelmemiş olması akıllarda soru işaretlerine neden oldu.
Ormanda otlayacak hayvanlarla ilgili kanun maddeleri bile görüşülüp açıklanmışken, binlerce insanı ilgilendiren önemli bir maddenin geciktirilmesi “acaba düzenleme yok mu?” diye düşünülmesine neden oldu.
KESK ve DİSK, Torba yasadaki bir çok maddenin çalışanların aleyhine olduğunu, hükümetin bu maddelere duyulacak tepkilerin önüne geçmek için, öğrenim kredisi affı ve izinler gibi “olta” tabir edilen maddeleri gündeme getirdiklerini belirtiyor.
Egitimciyiz.com internet sitesi olarak “öğrenim kredisi affı” ile ilgili sürecin takipçisi olacak ve gelişmeleri yine sitemizden sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.


borcumu 12 ay 6 taksitde ödeyip nisan 2012de bitirmeme rağmen vergi dairesi maaşıma haciz koydu. gerekçesi kyk’da borcumun hala görünmesiymiş. kyk’da güncellemenin zaman alacağını söylüyor. dekontlarım elimde ama maaşıma konan blok’u kaldıramıyorum. bu durumda ne yapmam gerekiyor. ödediğim borç yüznden madur durumdayım
Sayın Admin iyi günler. Ben 2004 mezunuyum 2006 dan itibaren ödeme yapmam gerekiyordu hiç yapmadım.Yapılandırmaya da başvurmadım çünkü maddi olarak hazır değildim.Borç sorguladığımda 2.400 tl olan borcuma 2.900 tl faiz eklemişler ve 5.400 olmuş.ödeme yeri olarak Hatay vergi dairesi gözüküyor.Ben İstanbulda yaşıyorum.Ne yapmalıyım Hataya mı gitmeliyim,borcumu taksitlendirirler mi ve ya peşin ödesem düşme olur mu? Yapılandırmaya başvurmadığım için mi bana hiç bir yazı vb uyarı falan gelmedi?
Borcunuzla ilgili olarak yükümlü olduğunuz, yani borcunuzun gönderildiği vergi dairesi Hatay. Borcunuzla ilgili olarak bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine gitmeniz durumunda ödeme imkanlarıyla ilgili sizi yönlendireceklerdir. Ayrıca herhangi bir yapılandırmaya başvurmadığınız için borcunuzla ilgili bir düzenleme imkanı olduğunu sanmıyorum. Tarafınıza tebligat yapılamamış olmasının çeşitli nedenleri olabilir, borcunuzun beklemesi, işleyen faizin artmasından başka bir anlam ifade etmeyecektir. Gerekli girişimlerde bulunmanız yararınıza olacaktır.
öğrenim kredisi yaplandırmasından faydalanıp tüm taksıtlerımı odedım 2011 yılında olan ılk taksıdım kaldı sadece onu odememıstım kanuna gore taksıt bıtmının ardından gelen ılk ay odenmesı gerekır yazıyor eger odemessem sadece faızmı ısler yoksa yapılandırmam bozulurmu
Merhabalar; öğrenim ve katkı kredisi borcumu ödemediğim için veraset ve harçlar müdürlüğüne bildirilmişti. Buraya borcumu ödedim kyk nın internet sitesine girdiğimde 16 TL civarında hala borcum görünüyor. Ödeme yeri olarak ziraat bankası gösterilmiş,ziraat bankasına gidiyorum vergi dairesine yönlendirilmiş borucunuz diyor. Vergi dairesine gidiyorum borcunuz yok diyorlar. Paramla rezil oldum :D anlayacağınız, kyk yı aradım dilekçe yazın borcunuz tekrar hesaplansın diyorlar… Madem borcumuz var bari bırakın ödeyelim değil mi,ne yapacağımı şaşırdım gerçekten :S
Merhaba,
2009 yılı ilk yapılandırmada ödeme gecikmesiyle iptal oldu..
Bu nedenle 2011 mayıs ayında torba yasasından faydalandım.Ancak hangisi bnm için doğru yöntem anlayamadığım ve araştırma fırsatı olmadıgı için 2 başvuru yöntemini aynı anda kullandım.Vergi dairesine dilekçe yolladım.Bu arada da http://www.kyk.gov.tr den peşin yapılandırmayı tercih ettim.ğeşin yapılandırmada 631 tl yapılandırma tutarı çıktı aynı gün ziraat bank. ödemeyi yaptım..Görevliden borcumun 0 tl kaldıgını teyit ettim.Dekontunu saklıyorum..Dekont üzerinde yeniden yapılandıma açıklaması yer alıyor..Bu arada 1 ay kadar sonra vergi dairesinden de yapılandırma kağıdı geldi orda da peşin 16301 tl borç çıkarılmıştı.. Hiç şaşırmadım birinin hesabını diğeri nin hiç tutacağını düşünmüyordum..Gözümle görmüş oldum..Fakat sitede hala 1630 tl borç görülmesi vergi dairesiyle görüşmemde de aynı bilgiyi veriyor olmaları beni endişelendiriyor. KYK arıyorum 4441961 nolu numaraya yönlendiriyor.Orda da muhatap yok..Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? Yardım ve yönlendirmelerinizi rica ederim…
Arkadaşlar ,kyk ya ulaştım ve Türkiyenin acı gerçeğini öğrendim..
Yapılandırmada 671tl peşin ödeme yaptıgımı iletmiştim ancak 0.90 kuruş eksik ödeme yapmam nedeniyle yapılandımadan çıkmışım ve 1630 tl silinen faizi yeniden ödemeye mahkum edilmişim..
Ziraat bankasındaki memura 671,90 tl istemediğine mi yanayım,yoksa kyk daki memurun 0.90 kuruş ödemeniz kalmış o nedenle yapılandırmadan çıktınız demesine mi? Biri bana bir yol göstersin..Şimdi ben kimi dava edeyim? Benim durumumda olan çok kişi olduğu iletildi.Gerçekten var mı ,oyleyse nerdeler?
En son yapılandırmaya giripte dökümü kaybedenler ne yapmalı .tc. ziraat bankasına gittim ödeme yapamdım dökümü istiyor tekera nasıl alacağız . kyk sitesinde sadece tc no ile ödeme yapılabilir diyor
Konu hakkında tam bilgim olmasa da https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_6111_LOGIN_AC adresindeki 2. seçenek ile sisteme girip ödemelerinizi gösteren yapılandırma takvimine erişebilirsiniz.
iyi günler benim faiziyle 8 bine ulasmıs kredi borcum var ödeyemedim issizim okul bittikten sonra çok sıkıntılı dönemler geçöirdim özelde calıstım ama cok cüzzi ücretle kredimi yapılandıramadım ve simdi eve haciz gelir diye cok korkuyorum babam zaten zor durumda emekli maası 800 tl ondada borc kesintileri var ilk defa bu sene kpss ye hazırlanabiliyorum çok korkuyorum haciz gelir diye uykularım kaçıyor ne yapabilirim kesin haciz gelirmi:((
İyi günler öğrenim kredisi borcumu fazileri ile birlikte 31.12.2009 da ödedim,yalnız iş bulamadığımdan 31.12.2010 dan bu zamana kadar olan borcumu ödemedim ve eve tebligat geldi…Faiz bilgisi yok ve 7 gün içinde ödenmesi gerekiyormuş.Faiz kalkmamışmıydı son yasayla ?? hala beyaza eşyeye endeksli mi,anlamadim ben bu işi:((ve ben yeditepe vergi dairesine gittiğimde borcumu taksitlendirebilirmiyim…
Vadesi 31.12.2010 tarihinden önce olan borçlar yasa kapsamına alınmıştı. O tarihten sonraki borçlar yasaya dahil edilmemiş görünmekte. Yasanın uygulanmasıyla ilgili çeşitli karşılıklar mevcut, o yüzden bir süredir sorulan soruları bilgi vermenin yanısıra tebligatı gönderen vergi dairesindeki yetkili kişilerle görüşülmesi şeklinde yanıtlıyoruz. En kesin bilgiyi size vergi daireniz verebilecektir.
Sayın admin ben geçen yıl aftan yararlanarak öğrenim ve katkı kredimi ödememe rağmen KYK nın sitesinden hala borç bilgilerim silinmemiş durumda ve sizinde dediğiniz gibi faizler rutin bir şekilde işlemeye devam etmekte. Anlamadıgım şey neredeyse 1 yıl geçmesine ragmen neden hala borç sayfasında ödeme yapanların isimleri silinmedi :( KYK nın sitesine girdigimizde “Borçlarını ödeyenler bu sayfayı Dikkate Almasın. Ödeme yapanların bilgileri tarafımıza gönderildi en kısa zamanda güncelleme yapacagız” gibisinden mesajlar veriyolar ama hala bi icraat yok. Bu arada dekontları hala saklıyorum ama bir yandanda içime kurt düşmüüyor değil yani :((
Merhaba, dekontlarınızı sakladığınız sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. O sayfanın güncellenmemesi KYK’nın sorumluluğudur. Siz tüm borcu ödediğinize eminseniz sıkıntı olmayacaktır.
SAYIN ADMİN ,EŞİMİN ÖĞRENCİ KREDİ ÖDEMELERİNİ 2011 EYLÜL AYINA KADAR DÜZENLİ OLARAK YAPTIK EKİM KASIM ARALIK TAKSİTLERİNİ AKSATTIK FAKAT 2012 OCAK AYINDA TEKRAR ÖDEME YAPTIM KYK SİTESİNDE EŞİMİN TC SİNİ GİRDİĞİMDE YAPILANDIRMADAN ÇIKTIĞINI BELİRTEN UYARI İLE KARŞILAŞTIM. BUNDAN SONRA NE GİBİ İŞLEMLER YAPMAM GEREKMEKTE DİR BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ
EMRAH
Yapılandırmada “Bir takvim yılında 2’den fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir.” denmektedir. Durumunuz buna uymuyorsa yapılandırmanın yapıldığı vergi dairesine başvurup, varsa yanlışlığı düzeltmenizi öneririm.
arkadaslar vergi dairesine gittim, gelen evrakta haciz için malınız yoksa bildirmeniz diyor, fakat memur bana tutturmus hemen öde, iyi de neden bana resmi olarak malım mülküm param ve haczedilecek birşeyim olmadıgını bildirme hakkı tanımıyor?
gelen evrakta bildirin diyor
memursa borcu tekrar yapılandırdı, 7500 tl olan borc bır anda 8470 tl ye fırladı bu nasıl iş?
öde öde diyor, kardeşim yok
nerden getireyim
arkadaşlar ben mayısta gidip borcumu yapılandırmıstım ancak ödeyemedim, -babam emekli ögrtmen.. ve ben işsizimşu an
herhangi bir gelirim ve malım yok
7 gün içinde ödeme emri gelmis
su an vergi dairesine gidicem
ama ailem zaten borclu, bu ay 1.200 tl kaybettigimiz dava icin ödedik, babam aralık basında 2 kusur emeklı maası almıstı- 3 aylık tutar bu
sımdı napıcagımı bılemıyorum bana ne yapabılırler? yanı hapse gırme durumu ya da annemlerin ev esyasını gotururler mı?
lutfen bana dua edin intiharın eşiğindeyim
keşke hiç yaratılmasaydım
senem merak etme hiç bir şey yapamıyorlar babam adliyeden emekli senin adına olmadığı için eve ya da eşyalara haciz gelme gibi bir durum da yok sadece gidip mal beyanında bulun işsiz olduğunu ve üzerine mal olmadığını beyan et o zaman borcu yapılandırırlar af çıkarsa tekrar ödeyebilirsin bende aynı durumdayım yarın görüşmeye gidicem ama suç bizde değil devlette madem böyle bir durum var bizi geçici süreyle kamu hizmetinde çalıştırsınlar ve borç olayı kapansın zaten iş yok bulamıyoruz bi de üstüne bi zamanlar çıktı diye sevindiğimiz sözde yardımların bizden misli misli alınması çıktı
devlet hiç bir zaman gelip evinize haciz almaz rahat olun. en fazla paranızın olduğu bankalarda hesaplarınıza bloke koyar bize yaptıkları gibi. parayı oradan tahsil etmeye çalışır.
öğrenim kredimin bir kısmını askerdeyken ödemistım.borcumun muğla vergi dairesıne bıldırıldgı beyanını gördüm bodrum vergı daıresınden odememın tamamını yaptım fakat kyk sıtesındekı tabloda hala borcum gorunuyor ve faiz uygulanıyıor yapmam gereken ne yardımcı olursanız sevınırım
Ödemenizi tam olarak yaptıysanız, ödemelere ait ödeme dekontları elinizde mevcutsa sorun olmaz. KYK sitesindeki sistem, diğer ödeme sistemleriyle entegre çalışmadığı için gecikme zammı vb. bilgiler rutin bir şekilde hesaplanarak ekrana yansımaktadır. KYK sitesindeki borç bilgilerinin sizin açınızdan bağlayıcılığı yoktur. Emin olmak için yine de KYK’ya ulaşabilirsiniz.
merhabalar hocam. benim yapılandırılmış kredi ödemelerim vardı ve ziraat bankasına ödeme yapmaktaydım, bankaya gittiğimde o anki borcum net bi şekilde görünüyordu. 3 senelik borcumun 2 senesini ödemiştim. Fakat son 3 taksidi çeşitli nedenlerle ödeyemedim. 3. ay sonunda bankaya borçları gecikmeli ödemek için gittiğimde bana geriye kalan tüm borcumu söyledi. sanırım yapılandırma iptal olmuş. bundan sonra ne yapmalıyım kalan borcu günlük faize mi sokarlar=? ben 4-5 ay daha maaş alamayacağım. bu durumda kalan borcum çok mu katlanır? bilgi verirseniz sevinirim
hocam benim 30.09.2011 tarihinde katkı kredisi borcum VERASET VE HARÇLAR VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE bildirilmiştir deniyor hiç yapılandırma ve ödeme yapmadım ne yapmalıyım 2006 mezunuyum
Haciz işlemlerinin başlatılması için borcunuz vergi dairenize intikal ettirilmiş görünüyor. Daha önceki yapılandırmalardan yararlanıp borcunuzu yapılandırmadıysanız/taksitlendirmediyseniz haciz işlemleri başlatılabilir. En kısa sürede ilgili vergi dairesine gidip süreçle ilgili bilgi almanız yararınıza olacaktır. Bu süreçten sonra geçen zaman yararınıza olmayacaktır.
ARKADAŞLAR BEN KREDİ BORÇLARIMI DÜZENLİ ÖDEMEME RAĞMEN SON 2 ÖDEMEMDE VERASETT VE HARÇLAR VERGİ DAİRESİNE YÖNLENDİRİLDİM, SON ÖDEMELERİMİ VERGİ DAİRESİNE YAPMAMA RAĞMEN HALA ÖDEMELERİM KYK’NUN SİTESİNDE GÖZÜKMÜYOR FAİZ İŞLİYOR,BENZER DURUMDA OLAN VARMI ACABA, BU DURUMUN SEBEBİ NE OLABİLİR?
Ödeme yapılmasına rağmen KYK sitesinde ödemenin gözükmemesi normal bir durum. KYK ödeme bilgileriyle borç bilgilerini güncellemiyor. Ödemelerini düzenli yapmanız ve ödeme dekontlarını saklamanız durumunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacaksınız.
sayın admin. ben abimin borcunu ödedim vergi dairesinde yapılandırarak peşin ödeme yaptık. abim yurtdışında olduğu için ben ilgileniyorum, biz borcun tamamını ödediğimiz halde hala kyk borç sorgulamaya girdiğimiz zaman borç faiz alarak artıyor. ne yapmamız gerekiyor? bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler
Deniz Dönmez, KYK sitesindeki borç sorgu sistemi diğer ödeme sistemleriyle entegre çalışmadığı için orada borcunuz görünmeye devam edecektir. Ödemelerinizi yaptığınız dekontları saklamanız, her ihtimale karşı KYK’ya durumu belirtmeniz yararınıza olacaktır.
ben de aynı durumdayım anlamdım. bir sorun çıkar mı acaba…
3600 liralık kredimi peşin ödersem indirim olur mu?olursa ne kadar olur?
Ödemenizde peşin seçeneğini kullanmanız taksitli hesaplanan toplamdan indirim yapılacağı anlamına gelmektedir. Yapılacak indirimin tam olarak bilinmesi için vade, borç, tarih vb. bilgilere ihtiyaç vardır. http://www.egitimciyiz.com/tefeufe-hesaplama-programi.html/ adresindeki hesaplama araçlarıyla “Peşin” seçeneğini seçerek ödemeniz gereken miktarı ve indirimi görebilirsiniz.
mrb 2 aydır düzenli olarak ödemelerimi yapıyorum ama kyknın sayfaısnda borç aynı ödemelerimizi nerden takip edeceğiz.
KYK sayfasında an itibariyle ödemelerinizi göremezsiniz. KYK borç sayfasını güncellemiyor. Size ödeme dekontlarını saklamanızı öneririm.
slm admin. öğrenim kredisi borcum vardı bunu yapılandırdım ve 6 taksite böldürdüm ilk taksitimi 20 mayısta ödedim bu ay 2.taksit ödemesini yapacam sıkıntı şu kyk nın sitesine girdiğimde eski borcum üzerinden faiz işlemeye devam ediyor ve ödediğim ilk taksit görünmüyor. ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim. tşk ler
Merhaba, ödemelerinizi zamanında yapmaya devam ediniz. KYK sitesinde yaptığınız ödemeler görünmeyecektir. Bu borcunuzun ödenmediği anlamına gelmez. Fakat belirttiğim gibi mutlaka dekontlarınızı saklayınız. İleride yaşanacak bir sorunda bu dekontlar ödemelerinizin kanıtı olacaktır.
Merhaba,
Katkı kredisi borc sorgulamasını yaptığımda ekranlarda borcum çıkıyor ve vergi dairesine yönlendirilmiş diyor. Fakat yazan vergi dairesini aradığımda borcum görünmüyor. borcumu nasıl kapatacağım.
Borcunuz eski yapılandırmanız bozulduğu ya da zamanında ödenmediği için vergi dairesine bildirilmiştir. Bundan sonra borcunuzla ilgili tüm işlemler KYK sorgu sayfasında belirtilen vergi dairesi üzerinden yürütülecektir. Mümkünse adı geçen vergi dairesine bizzat gidip durumu anlatabilir ve borcunuzun tarafınıza bildirilmesini talep edebilirsiniz. Genellikle bu tarz iş ve işlemler telefon ile çözümlenememekte, çalışanlar telefonla bilgi taleplerine olumlu yaklaşmamaktadır. Eğer başvurunuz sonunda borcunuz hâlâ görülmüyorsa, KYK üzerinden borç bilgilerinizin vergi dairesine tekrar bildirilmesini talep etmelisiniz.
Vergi dairesi borç sorgulamasını iki kere tc kimlik numaramla yaptı, fakat borç bilgisi çıkmıyor. KYK yetkilileri dilekçe yazmamı söylediler. Bu yeterli olur mu? Bilgi edinme kapsamında daha kısa sürede cevap alabilir miyim acaba? Biran önce ödeyip kurtulmak istiyorum.
KYK’ya durumunuzu anlatan ve borç bilgilerinizin ilgili vergi dairesine yeniden gönderilmesini talep eden bir dilekçe yazabilirsiniz. Bilgi edinme kapsamında ise sadece borç durumunuzu gösteren bilgiyi talep edebilirsiniz ki, vergi diresine borç bilgisi aktarılmadan herhangi bir ödeme yapamazsınız. Zaman geçirmeden KYK’ya dilekçe yazmanızda fayda var. Ayrıca kurumun işleyişine uygun olması adına öncelikle KYK yetkilileriyle görüşüp onların belirttiği şekilde davranmak uygun olacaktır.
Mrh. ben öğrenim ve katkı kredilerimi düzenli olarak Ziraat Bankasına yatırıyordum tüm dekontlar elimde ama 30.06.2011 tarihinde bankaya borç yatırmaya gittiğimde bana borcumun vergi dairesine bildirildiğini söylediler bende hemen Üsküdar vergi dairesine gittim bana burda deil internetten hangi vergi dairesine aktarıldığını öğrenin ve oraya gidin dendi.Yeditepe veraset vergi dairesiymiş bu nedir amaç nedir sebepnedir bilginiz varmı ödemeyide yapamadım gecikmeye girdi şimdi işi gücü bırakıp ümraniyeden t
nerdeyse artık buraya gitmek zorundayım.Bu konuda bilginiz varmı
Borcunuzun vergi dairesine bildirilmiş olması, borcun zamanında ödenmediğini göstermektedir. Borç vadesinde ödenmediği için borç ile ilgili işlemlerin vergi dairesi tarafından görülmesi amacıyla borç vergi dairesine bildirilmiştir. Eğer elinizde tüm ödemelerin dekontları mevcutsa ve ödemeler son ödeme tarihini geçmeden yapılmışsa durumu ancak söz konusu vergi dairesine giderek aydınlatabilirsiniz. Eğer ödeme yaptığınız halde borcunuz vergi dairesine aktarılmışsa bu durumda -dekont asılları tarafınızda kalmalıdır- dekontlarınızla KYK’ya başvurup durumu düzeltebilirsiniz.
selam admın
ben unw egıtımıne 2007 de basladım ıkncı sene yabancı dıl egıtımı ıcın yurt dısına cıktım. bu sene dondum bıraktgm unwersıteye dewm etmedm tekrar sınawa gırıcem ogrenım kredısı alıydm. ben yurt dısındayken herhengı bı onlem almadım kredı konuusnda somdı ne yapmam lasım cewaplarsan cok sewınırım tekrar sınawa gırınce burs alam hakkım olucak mı??
sorgulamada >Borcunuz VERASET VE HARÇLAR VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE’ne Tahsil Edilmek Üzere Bildirilmiştir. ibaresi yer almakta
Merhaba admin
İncelediğim kadarıyla titizlikle verdiğiniz cevaplara teşekkür ederek ben de konuyla ilgili soru sormak istiyorum..
öğrenim kredisi borcumu yapılandırmak için veraset ve harçlar vergi dairesine gittiğimde işlem tamamlandıktan sonra ayın 20 sinden sonra gelmemizi söylediler.
Tekrar gitmeye gerek var mı?
(öğrenim kredisi sorgulama sayfasından baktığımda “BORÇLARINI VERGİ DAİRELERİNE YAPILANDIRANLARIN, AŞAĞIDAKİ BORÇ BİLGİLERİNİ DİKKATE ALMAMALARI GEREKMEKTEDİR.” gibi bir uyarı görünmektedir.)
Herşey tatmamsa ve tekrar gitmek gerekmiyorsa ilk taksit ne zaman ve ödeme aralıklarını nereden öğreneceğiz???
Teşekkürler
Tekrar gitmeniz, ödeme planını almanız içindir. Ödemelerinizi kredi kartı ile internet üzerinden de yapabilirsiniz ve borcun durumuyla birlikte ödeme takvimine de ulaşabilirsiniz. Buraya tıklayarak açıklamalar doğrultusunda sisteme giriş yapıp kontrol işlemi yapabilirsiniz. İlk ödeme Haziran ayı sonuna kadardır.
merhaba;
internet vergi dairesinden başvuru yaptım bu sabah ve yarın son gün yetişirmi.
başvuru yaparken 18 taksit seçeneğini işaretledim ama ben peşin ödemek isityorum peşin ödeyebilrmiyim.
teşekkr ederim.
Süresi içinde başvuru yaptıysanız iş artık yetkili kurumdadır. Peşin ödeme yapabilirsiniz, bu durumda 18 taksite göre hesaplanan miktar daha da düşecektir.
ben öğr.kredisi yapılandırması başvuru yapmadım ve yapmayacağım.geri ödeme şeklimde herhangi bir problem olur mu?yani yine her zaman ki faiz oranıyla 3 ayda bir ödemeye devam edecek miyim?.ben böyle olmasını istiyorum çünkü.teşekkürler iyiy çalışmalar.
Yapılandırma işlemi zorunlu değildir. Eski ödemelerinize devam edebilirsiniz.
merhaba.ben taksitlerimi yapılandırmak istemiyorum.şuanki durumuyla 3 er aylık taksitlerle ödemeye devam etmek istiyorum fakat vergi dairesinin değiştirildiği yazıyor.herhangibir işlem yapmadığım halde değişmiş.nedeni nedir acaba. ve krediyi yapılandırma zorunluluğu varmı? teşekkürler.
Kredinizi yapılandırmak gibi bir zorunluluğunuz bulunmamaktadır.
merhaba ben başvurmak için siteye girdim böyle bir yazı çıktı karşıma
Yeniden Yapılandırmaya “Yeditepe Veraset ve Harçlar Ver.Dai. Müd.” Vergi Dairesinden Başvurabilirsiniz!
ne yapabilirim acaba acill cevap verebilirmisinizzzz
İnternet başvuru sayfasındaki 2. bölüme girip başvuru bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde girerek adı geçen vergi dairesini seçmeniz durumunda başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sayfasıyla ilgili açıklamalar için buraya tıklayınız.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim admin.
başvurdum şimdi inşallah yapılandırma kapsamına girerim.
Bankaya gidip para yatıramıyoruz. Yapılandırmakta istemiyorum. Yetkililere ulaşmaya çalışıyorum. Şu durumda ne yapmalıyım?
Teşekkürler
Merhaba, ben borcumu internet üzerinden yapılandırdım. Başka bir işlem gerekmiyor mu? Şu durumda borcumun ilk taksidini ödemek için nerelere gidebilirim, hangi bankalara? Son gün Salı mı?
Merhaba, yapılandırma sonucu yapılandırma işleminin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini kontrol ediniz. Başka bir işlem yapılmasına gerek yoktur.
6111 Sayılı Kanuna Göre Nakit Tahsilata Başlayan Bankalar
T.C. Ziraat Bankası
Yapı ve Kredi Bankası
Garanti Bankası
Tekstilbank
Alternatifbank
Anadolubank
Türkiye Halk Bankası
Türkiye İş Bankası
Türk Ekonomi Bankası
Akbank
Denizbank
Finansbank
6111 Sayılı Kanuna Göre Kredi Kartı İle Tahsilata Başlayan Bankalar
Akbank
Garanti Bankası
Halkbank
İş Bankası
Yapı Kredi
HSBC
Finansbank
Vakıfbank
Ziraat Bankası
Denizbank
internetten yapılandıranlar dikkat ben bugün borcu ödemek için gittim vergi dairesindeki kayıtlarda gözükmüyormuşum kyk yı aradım onlarda geriye dönük 3 ay taksitleri aksattığım için yapılandırmanın iptal olduğunu söylediler siz de benim durumuma düşmeyin
ben borcumu düzenli 3 aylık taksitlerle ödüyordum ve faizim yoktu yapılandırmadan yararlanmak istemediğim için şehir dışındaki vergi dairesine aktarılan borcumu normal taksitlerimle bankaya ödeyemedim.Bu durumu vergi dairesine danıştım.3307 TL olan borcumu peşin olarak alacaklarını söylediler bunun sebebi nedir acaba
geri ödemem 6 aydır başladı ilk taksidi ödedim sonra ödeyemedm şi,mdi il dışı vergi dairesnden yaplndırma istediler orayamı gitmem lazm nasıl olck m
Kadir, belirtilen vergi dairesine EK:2/A başvuru dilekçesi ile elden başvurmalı, ya da internetteki başvuru sayfasından başvuru yapmalısınız. Başvuru sayfası için tıklayınız.
kredi geri ödemem mart 2001 de başlamış. anapara 107 tl. Vergi dairesi internet sitesinde borç görünmüyor. Ama vergi dairesine bildirilmiş. Borç silinmiş olabilir mi
120 lira’nın altındaki borçların, herhangi bir girişimde bulunmadan silineceği yasada belirtilmekte. Fakat 31.12.2010 tarihinden yasanın onaylanmasına kadar geçen sürede işleyen faizle birlikte borcun 120 lirayı geçmiş olma ihtimali de bulunmakta. Bu yüzden borç yasa dışı kalabilir. Borcunuzun durumunu vergi dairesi ye da KYK aracılığıyla netleştirmenizi öneririm.
benim borcum yapılandırıldı ancak nereye ne kadar ödeme yapacağım nasıl öğrenebilir miyim? bir de yanlışlıkla peşin olarak denedim ama taksitli yapmam lazım ? ayriyetten vergi dairesine başvuru yapma gerekir mi? teşekkürler
Yapılandırmanız peşin olarak yapıldıysa bir dilekçe ile durumu anlatabilirsiniz fakat durumun değişeceğini sanmam. Eğer ki yapılandırmanız tamamlandıysa zaten ne kadar ödeme yapılacağı size verilen tabloda görülmektedir. Ziraat Bankası’na ödeme yapabilirsiniz.
sevgili devlet büyüklerimizden ricamız isteğimiz dileğimiz temennimiz nasıl vergi su telefon bagkur ssk magdurlarına kolaylıklar saglanıp onlarca mılyonlarca insan mutlu edildiyse evlerinde bayram havası estirildiyse biz ve bizler gibi kredi ve kredi kartı magdurlarınında bayram etmelerini yuvalarında tekrar gülücüklerin olmasını istiyoruz lütfen yuvalar yıkılmasın.saygılarımızla
başvuru yapacağımız site adresini bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_6111_LOGIN_AC
merhaba
siteye başvuruda bulundum şuanda ” vergi dairesinde yapılandırma işlemi devam ediyor ” yazıyor acaba nezaman cevap gelir
İlgili kurumun iş yüküne bağlı olarak yapılandırma işleminin sonuçlandırılması 1 ilâ 10 gün arasında sürebiliyor.
MERHABA admin,
benim geri ödemem 01 Ekim 2011 de başlıyor, sitede başvuru yapmaya çalıştığımda borç yok gözüküyor. bu indirimden yararlanamıyormuyum acaba? indirim yalnızca gecikme zam mı nımı kapsıyor???
teşekkürler.
Yasa 31.12.2010 tarihine kadar olan gecikme faizlerini kapsıyor.