» İnternet Oyunlarını Hepimiz Oynuyoruz  » Özel Kuran Kurslarına Tam Özerklik  » Grev Sözcüsü Erdoğan Greve Karşı  » Sendikalar İlk Kez Grev Diyor  » Eğitim İş’te Greve Katılıyor  » Hükümeti Ciddiyete Davet Ediyoruz  » KESK ve Kamu Sen Ortak Greve Gidiyor  » Memur Greve Çıkabilir mi? Ceza Verilir mi?  » Lisede Evliliğe İzin mi? Ya Sonuçları?  » Atanmayan Öğretmene Yeni Meslek  » Hükümetin Sendikalara Sunduğu Teklifler  » Memur-Sen 81 İlde Açıklama Yapacak  » İşte Hükümetin Zam Önerisi  » 2011-2012 Okullar Ne zaman Kapanacak?  » 5 Bin İlköğretim İmam Hatipe Dönüşecek  » Yanlış Hesap Hatay’dan Döndü  » Gurme Öğretmen  » Sahipsiz Bakanlığın Paydaşları  » Öğretmenleri Kobay Olarak Kullanmayacağız  » KESK’ten Konfederasyonlara Grev Çağrısı  » 4+4+4 Genelgesi Eleştirilerimizi Haklı Çıkardı!  » Okula Başlama Yaşı Kaç Oldu?  » Süt İçmek Zorunlu Tutuldu  » Her Okula Bir Hemşire Geliyor  » 12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar Genelgesi  » Pazarlamacıların Hedefinde Öğrenciler Var  » Kimse Sütüm Bozuk Demez  » Astsubaylara Müjde, Öğretmene Bekle!  » Öğretmenlere Fiziksel Şiddet  » Formasyon Eylemleri Sonuç Verdi 
Eğitim Haberleri

Ömer Dinçer’den Yeni Açıklamalar

 

Ömer Dinçer’den Yeni Açıklamalar

Bakan Ömer Dinçer in Kanal24‘te yaptığı konuşmadan önemli konulara değindi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in açıklamalarından satır başları haberimizin devamıda verilmiştir.

» Teknolojiyi öğrenmeleri için her 4 yılda bir öğretmen mutlaka eğitim almış olacak ve öğretmene 4 yada 5 kariyer planı ile öğretmenler sınava tabi tutulup daha üst bir kariyere geçecek.

» Öğretmenlerin maaşlarının düzenlemesi kariyerlerine göre tekrar düzenlenecektir ama ne kadar tatminkar olur şimdiden söylemiyorum.

» Öğretmenleri eğitime alırken yeterlilikleri üzerinden değerlendirme yapacağız. Her öğretmen; öğrenci, kendi meslek arkadaşlarının yapacağı ve okul idaresinin yapacağı çalışmalarla değerlendirilecek.

» Şuan 678 bin kadrolu öğretmen bulunmaktadır. 40 bin civarında ücretli öğretmen var. 30 bin kadrolu öğretmen alınırsa öğretmen ihtiyacı kapanacak.

» 30 bin öğretmen ihtiyacı karşılanınca geriye emekli veya farklı şekillerde eksilen öğretmenlerin yerine yılda 8-10 bin öğretmen ataması yeterli olacak.

» 250 bin atama bekleyen öğretmen var. Öğretmen olacak üniversitelerde okuyan sayısı ise 658 bin dir. Eleştiriler olmasına rağmen bu durumu, üniversite eğitimini devlette istihdam olarak düşünülmemelidir.

» Fen Edebiyat Fakültesi mezunları öğretmen olsunlar ama bunu illa devlette öğretmenlik olarak düşünmesinler. Amacımız genel eğitim seviyesi yükseltmektir.

» Öğretmenlerimiz yüksek lisans eğitimini teşvik edin dedim ama her ilde üniversite olmasına rağmen tayin yaptırabilmek için öğretmenlerin başka illerde yüksek lisans yapmak istemesi ahlaki değil.

» Öğretmenlere soruyorum… Size emanet ettiğimiz çocuklara fedakarlık edip 6 ay sonra eşinizle birlikte olsanız ne olur?

» Saat 21 e kadar ve hafta sonuda okulların açık olmasını istiyoruz. Önümüzde ki yılda her yerde uygulamaya geçmiş olacağız.

» Uygulamaya geçilen okullardaki öğretmenler Fatih Projesi kapsamında 30 saat derse tabi tutuldu.

» Fatih projesi ile Dünyada Türkiye rol model olacaktır.

» Bilgisayar dersinin seçmeli olmasının sebebi zaten öğrencilerin bilgisayarı öğrenerek gelmesinden kaynaklanıyor ayrıca öğretmene ve derse gerek yok.

» Bankacı eşi ben eksik söylemiş kabul edin 150 kişi 300 kişi değil.

» Diyelim ki 5 eylülü özür durumu ataması kabul ettim ama 6 eylülde ki de bir kaç günle kaçırıyorum diyecek.

» Öğretmen olursam nereye isterseniz giderim diyen bir çok insan göreve başlayınca hemen başka bir ile tayin istiyor.

» 40 bin ücretli öğretmenimiz var ihtiyacımız ise 126 bin.

» Eğer eğitim fakultelerinin durumunu kamu istihtam alanı olarak değerlendirirsek yanlış yaparız.

» Öğretmenlerin yeni uygulamaya girecek kariyer planlama sistemiyle hakları, görevleri ve sorumlulukları farklılaşacak ve basamaklarda yükseldikçe itibarıda artacak.

Bu haber GÜNCEL kategorisi altında 12 Şubat 2012 tarihinde eklenmiştir. "Ömer Dinçer’den Yeni Açıklamalar" başlıklı haberimize yapılan yorumları RSS bağlantısı ile takip edebilirsiniz.

Yorum yaz



Site içeriğini kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Bilgi
Online