» İnternet Oyunlarını Hepimiz Oynuyoruz  » Özel Kuran Kurslarına Tam Özerklik  » Grev Sözcüsü Erdoğan Greve Karşı  » Sendikalar İlk Kez Grev Diyor  » Eğitim İş’te Greve Katılıyor  » Hükümeti Ciddiyete Davet Ediyoruz  » KESK ve Kamu Sen Ortak Greve Gidiyor  » Memur Greve Çıkabilir mi? Ceza Verilir mi?  » Lisede Evliliğe İzin mi? Ya Sonuçları?  » Atanmayan Öğretmene Yeni Meslek  » Hükümetin Sendikalara Sunduğu Teklifler  » Memur-Sen 81 İlde Açıklama Yapacak  » İşte Hükümetin Zam Önerisi  » 2011-2012 Okullar Ne zaman Kapanacak?  » 5 Bin İlköğretim İmam Hatipe Dönüşecek  » Yanlış Hesap Hatay’dan Döndü  » Gurme Öğretmen  » Sahipsiz Bakanlığın Paydaşları  » Öğretmenleri Kobay Olarak Kullanmayacağız  » KESK’ten Konfederasyonlara Grev Çağrısı  » 4+4+4 Genelgesi Eleştirilerimizi Haklı Çıkardı!  » Okula Başlama Yaşı Kaç Oldu?  » Süt İçmek Zorunlu Tutuldu  » Her Okula Bir Hemşire Geliyor  » 12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar Genelgesi  » Pazarlamacıların Hedefinde Öğrenciler Var  » Kimse Sütüm Bozuk Demez  » Astsubaylara Müjde, Öğretmene Bekle!  » Öğretmenlere Fiziksel Şiddet  » Formasyon Eylemleri Sonuç Verdi 
Eğitim Haberleri

Uzman Öğretmenlik Dilekçesi

 

Uzman Öğretmenlik Dilekçesi

2005 yılında yapılan uzman öğretmenlik sınavında sınır olan 60 puan ve üstünü aldığı halde uzman öğretmenlik kadrosu alamayan öğretmenler açacakları dava ile hem uzman öğretmenlik kadrolarını alabilecek hem de uğradıkları maddi hak kaybını talep edebileceklerdir.

Uzman öğretmenlik sınavında 100 üzerinden 60 puan ve yukarı puan alanlar değerlendirmeye alınmış, kriterlerle birlikte değerlendirme sonucunda her öğretmen kendi branşı içerisinde başarı sıralamasına tabi tutularak kontenjana göre uzman öğretmen yapılmıştı.

Başarı ölçütü olarak 60 puanı geçmesine rağmen bir çok öğretmen “uzman öğretmen” kadrosunu alamadı.

Anayasa mahkemesi yapılan başvuru neticesinde uzman öğretmenlikte uygulanan kota uygulamasını iptal etti. Anayasa mahkemesinin iptal kararı 18.03.2009 tarihinde yayınlandı. Anayasa Mahkemesi; “Kıdemle ilgi düzenlemeyi yönetmelikle yapılamayacağı, Bakanlar kurulu kararı ile kota uygulaması yapılamayacağı, hizmetiçi eğitim belgelerinin kullanılamayacağına ilişkin” kanuna iptal kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında, kontenjan sınırlaması gerekçesiyle uzman öğretmen olma hakları ellerinden alınanların mağduriyetinin giderilmesi için hukuki bir yol doğduğunu ortadadır.

İzlenecek Süreç

Uzman öğretmenlik sınavından 60 puan ve üstünü alanların öncelikle çalıştıkları kurum müdürlüklerine “uzman öğretmen olmak ve ilgili tarihten itibaren doğan maddi hak kayıplarının ödenmesi” talebiyle bir dilekçe vermesi gerekiyor.

Bu dilekçenin içeriğinin “talep” dışında çok ta bir önemi yok. Çünkü Milli Eğitim Müdürlükleri bu dilekçelere genellikle Personel Genel Müdürlüğü’nün “sınav sonuçlarının 2 yıl süre ile geçerli olacağı” gerekçesiyle gönderdiği yazıyla cevap vermekte.

Red cevabının alınmasından itibaren dava süreci başlıyor ve öğretmenler red cevabına istinaden bu duruma dava açabilirler. Bugüne kadar açılmış bir çok davanın kazanıldığına dair mahkeme kararları internette mevcuttur.

Maddi kayıpların karşılanması talebi ise ya Anayasa Mahkemesi‘nin iptal karar tarihi ya da açılan mahkemenin tarihinden itibaren geçerli sayılmaktadır.

Sendikalı öğretmenlerin böyle bir durumda sendikalarına başvurmaları yeterlidir.

Çalışanların kurum müdürlüklerine verecekleri örnek “Uzman Öğretmenlik Dilekçesi” aşağıdadır.

1 2

Bu haber GÜNCEL kategorisi altında 6 Şubat 2011 tarihinde eklenmiştir. "Uzman Öğretmenlik Dilekçesi" başlıklı haberimize yapılan yorumları RSS bağlantısı ile takip edebilirsiniz.

2 yorum - “Uzman Öğretmenlik Dilekçesi”

  1. ismet

    Neden sınav tekrarlanmıyor acaba? Bu sınav neden tekrarlanmıyor. Bunun içinde bir hak kaybı yok mu? Yüksek lisans yaptım. Sınava hazırlandım. ama sınav bir türlü açılmıyor. Sınavlar sadece bir döneme ait olabilir mi? Neden kimse bu sınavın bu tarafını gündeme getirmiyor.

  2. scerdalgic62

    Biz bu sınava girmedik. Hani bu sınavın bizim için geçerliliği olmayacak, öğretmenlerin rütbelendirilmesine izin vermeyecektik. Birçok konuda olduğu gibi buna da mı uyum sağlayacağız?

Yorum yaz



Site içeriğini kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Bilgi
Online